Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Εγκατάσταση κεντρικών στηλών για αυτόνομη θέρμανση, σωλήνωση για καλοριφέρ και τοποθέτηση σωμάτων.

Με τον όρο εγκατάσταση θέρμανσης κτιρίου εννοούνται το σύνολο των συσκευών, κατασκευών, αυτοματισμών κλπ., που απαιτούνται και προβλέπονται για την προσαγωγή θερμικής ενέργειας στους διάφορους χώρους του κτιρίου, με σκοπό να καλυφθούν οι θερμικές απώλειες των χώρων αυτών προς το περιβάλλον και να διατηρηθεί η εσωτερική θερμοκρασία τους σε επιθυμητά επίπεδα άνεσης.

Ο σχεδιασμός της εγκατάστασης θέρμανσης ενός κτιρίου σχετίζεται με το μέγεθος, το είδος και τη χρήση κάθε κτιρίου αλλά και τεχνοοικονομικούς παράγοντες. Ανεξάρτητα όμως από το τρόπο θέρμανσης που θα επιλεγεί η κατασκευή θα πρέπει να εξασφαλίζει:

  • ασφάλεια των ατόμων που τη χρησιμοποιούν και των γειτονικών κτιρίων
  • άνεση των ατόμων που τη χρησιμοποιούν
  • βέλτιστο κόστος λειτουργίας σε συνδυασμό με την επάρκεια και την ομαλή λειτουργία της
  • βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας

Η παραγωγή θερμότητας για τη θέρμανση των χώρων ή/και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης γίνεται από ένα κεντρικό σύστημα εγκατεστημένο σε ένα κτίριο, πολυκατοικία ή συγκρότημα κτιρίων. Το κεντρικό σύστημα αποτελείται από ένα σύνολο αλληλοσυνδεδεμένων συσκευών και οργάνων και συγκεκριμένα από το λέβητα, τον καυστήρα, τον κυκλοφορητή, τη δεξαμενή καυσίμων, τις διατάξεις ασφαλείας, τις σωληνώσεις, την καπνοδόχο και τα θερμαντικά σώματα. Η ενέργεια που παράγεται μεταφέρεται στους διάφορους χώρους μέσω θερμαντικών μέσων (νερό, ατμός, αέρας) ενώ η διανομή επιτυγχάνεται μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων ή αεραγωγών ή και συνδυασμό και των δύο.